Wyłączanie linku do resetowania hasła w interfejsie użytkownika Edge
Edge dla chmury prywatnej w wersji 4.16.09
Domyślnie ekran logowania interfejsu Edge zawiera link, który umożliwia użytkownikowi zresetowanie hasła:
Ten link nie jest jednak zintegrowany z zewnętrznym serwerem uwierzytelniania, więc możesz go ukryć, wykonując te czynności:
Otwórz plik ui.properties w edytorze. Jeśli plik nie istnieje, utwórz go: > vi
/<inst_root>/apigee/customer/application/ui.properties
Ustaw token conf_apigee_apigee.feature.disablepasswordreset na wartość „true” w pliku ui.properties: conf_apigee_apigee.feature.disablepasswordreset="true"
Zapisz zmiany.
Uruchom ponownie interfejs Edge: >
/<inst_root>/apigee/apigee-service/bin/apigee-service edge-ui restart
Aby później ponownie włączyć ten link, ustaw token conf_apigee_apigee.feature.disablepasswordreset na wartość false i ponownie uruchom interfejs Edge.
[[["Łatwo zrozumieć","easyToUnderstand","thumb-up"],["Rozwiązało to mój problem","solvedMyProblem","thumb-up"],["Inne","otherUp","thumb-up"]],[["Brak potrzebnych mi informacji","missingTheInformationINeed","thumb-down"],["Zbyt skomplikowane / zbyt wiele czynności do wykonania","tooComplicatedTooManySteps","thumb-down"],["Nieaktualne treści","outOfDate","thumb-down"],["Problem z tłumaczeniem","translationIssue","thumb-down"],["Problem z przykładami/kodem","samplesCodeIssue","thumb-down"],["Inne","otherDown","thumb-down"]],["Ostatnia aktualizacja: 2026-10-16 UTC."],[],[]]