Wyłączanie linku do resetowania hasła w interfejsie użytkownika Edge

Edge dla chmury prywatnej w wersji 4.17.05

Domyślnie ekran logowania interfejsu Edge zawiera link, który umożliwia użytkownikowi zresetowanie hasła:

Ten link nie jest jednak zintegrowany z zewnętrznym serwerem uwierzytelniania, więc możesz go ukryć, wykonując te czynności:

  1. Otwórz plik ui.properties w edytorze. Jeśli plik nie istnieje, utwórz go:
    > vi /<inst_root>/apigee/customer/application/ui.properties
  2. Ustaw token conf_apigee_apigee.feature.disablepasswordreset na wartość „true” w pliku ui.properties:
    conf_apigee_apigee.feature.disablepasswordreset="true"
  3. Zapisz zmiany.
  4. Uruchom ponownie interfejs Edge:
    > /<inst_root>/apigee/apigee-service/bin/apigee-service edge-ui restart

Aby później ponownie włączyć ten link, ustaw token conf_apigee_apigee.feature.disablepasswordreset na wartość false i ponownie uruchom interfejs Edge.