Wyłączanie linku do resetowania hasła w nowym interfejsie Edge

Domyślnie ekran logowania w nowym interfejsie Edge zawiera link, który umożliwia a użytkownikowi zresetowanie hasła.

Ten link nie jest jednak zintegrowany z zewnętrznym serwerem uwierzytelniania, więc możesz go ukryć, wykonując te czynności:

  1. Otwórz plik management-ui.properties w edytorze. Jeśli plik nie istnieje, utwórz go:
    vi /opt/apigee/customer/application/management-ui.properties
  2. W pliku management-ui.properties ustaw właściwość conf_uebe_disablePasswordReset na true:
    conf_uebe_disablePasswordReset=true
  3. Zapisz zmiany.
  4. Upewnij się, że plik właściwości należy do użytkownika apigee:
    chown apigee:apigee /opt/apigee/customer/application/management-ui.properties
  5. Uruchom ponownie nowy interfejs Edge:
    /opt/apigee/apigee-service/bin/apigee-service edge-management-ui restart

Aby później ponownie włączyć ten link, ustaw właściwość conf_uebe_disablePasswordReset na false i uruchom ponownie nowy interfejs Edge.