Globalne wygaszanie, blokowanie i resetowanie haseł użytkowników

Wyświetlasz dokumentację Apigee Edge.
Otwórz dokumentację Apigee X.
info

Apigee Edge zapewnia te zabezpieczenia haseł użytkowników globalnych.

  • Blokada po 5 nieudanych próbach: po 5 nieudanych próbach logowania użytkownicy są blokowani na 120 sekund, zanim będą mogli ponownie spróbować się zalogować.
  • Wygasanie hasła: w przypadku organizacji korzystających z Apigee Edge Cloud i Private Cloud hasła nie wygasają. W przypadku organizacji obsługujących PCI należy używać SAML, aby spełnić indywidualne wymagania dotyczące haseł. Zobacz Włączanie uwierzytelniania przez SAML w Edge.
  • Resetowanie hasła: użytkownicy globalni mogą zresetować hasła za pomocą funkcji „Nie pamiętam hasła” na stronie logowania w interfejsie Edge.